Сезон покупки і оренди будинків: що користується попитом в цьому сезоні

01.04.21, 08:37

Ситуація з карантином і початок традиційного сезону активізували попит на ринку будинків Києва та передмістя.

Що нового в цьому сезоні
Цього року інтерес до оренди та купівлі будинків вище, ніж в аналогічний період минулого року. Багато враховують те, що до сих пір невідомо, коли закінчиться пандемія, як буде розвиватися туристична галузь і тому планують свій відпочинок в межах країни.

«Покупка і оренда будинку – це одна з альтернатив відпочинку в умовах обмежених можливостей для подорожей. Також це більш комфортні умови проживання в літній період, можливість більше часу проводити на відкритому повітрі, що особливо актуально для сімей з дітьми», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

З'явився інтерес до будинків з більшою площею, що було нехарактерно в минулому році. Традиційно найбільш популярні варіанти – з басейном, поблизу зелених зон, парків, ліси, водойм, в районах з найбільш розвиненою інфраструктурою.

Пропозиція будинків для оренди в Києві
Середня орендна ставка становить сьогодні 1400-1700 дол./міс. Найбільший інтерес до будинків для оренди в Києві, розташованим в Голосіївському, Дарницькому районі (Осокорки), Дніпровському районі (Русанівські сади). Тут можна орендувати будинок площею в середньому 100 кв. м із земельною ділянкою 4-6 соток.

У Шевченківському та Солом'янському районах (Нивки, Совки) орендні ставки в середньому складають 2200-2500 тис. дол./міс. за будинок площею від 200 кв.м. Такі будинки розташовані поблизу зручних транспортних розв'язок.

Одні з найдорожчих будинків в оренду в Києві пропонуються в Печерському і Шевченківському районах. Тут бюджет від 5000-7000 дол./міс. Площа таких будинків від 450-500 кв. м.

Пропозиція будинків для покупки в Києві
З невеликим бюджетом можна купити, наприклад, будинок на Осокорках (Дарницький р-н). Це дачні будинки площею до 70 кв. м і вартістю від 65 тис. дол.

Середній бюджет для покупки будинку в Києві – 200-230 тис. дол.

Одне з найбільш дорогих пропозицій на ринку – близько 9 млн. дол. З таким бюджетом можна купити будинок площею від 2000 кв.м.. м в Печерському районі.

Будинок в передмісті
Орендувати будинок в передмісті Києва (до 20 км від столиці) можна з бюджетом від 800 дол. Такі будинки в основному пропонуються в Києво-Святошинському, Бориспільському, Броварському районах. Це дачі і невеликі будинки площею в середньому 120-150 кв. м.

Середній бюджет – близько 2700-4000 дол./міс. Це будинки в Обухівському районі поблизу рекреаційних зон.
Найбільш дорогі пропозиції сьогодні – 20000-25000 дол./міс. Це об'єкти з басейном, будиночком для гостей, садом, земельною ділянкою від 10 соток.

Купити дачу в передмісті можна, маючи мінімальний бюджет 50 тис. дол. Це буде будинок або дача площею 50-70 кв. м в Вишгородському, Броварському, Бориспільському районах.

Середній бюджет 150-170 тис. дол. Це будинки, площею від 150 кв. м., які розташовані максимально близько від Києва.

Найдорожчі пропозиції заміської нерухомості в основному зосереджені в с. Козин (Конча-Заспа), в Обухівському районі, і можуть пропонуватися за вартістю 6-9 млн. дол.

Будинки високого цінового сегмента відрізняються сучасною архітектурою, вишуканим дизайном інтер'єру, високотехнологічні і дозволяють комфортно жити в будинку в будь-який час року. Також передбачені різноманітні варіанти відпочинку і проведення дозвілля для власників або орендарів будинку і їх гостей: басейн, тенісний корт, зона барбекю, свій вихід до річки і облаштованому пляжу, сауни, кінотеатр і багато іншого.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»