Купівля елітної нерухомості для подальшої здачі в оренду: бюджет, окупність

01.12.20, 06:14

Купівля дорогої нерухомості для подальшої здачі в оренду може бути хорошим варіантом для інвестування і примноження грошей.

Купівля елітної квартири для здачі в оренду: що купувати
Висококласні об'єкти житлової нерухомості можна купити в нових або історичних будинках. Найбільше таких квартир розташоване в Печерському, Шевченківському, Голосіївському, Дарницькому районах.

«Однією з тенденцій останніх кількох років є динамічний розвиток орендного фонду в нових житлових комплексах. Часто в одному ЖК один інвестор купує кілька квартир. Це дозволяє краще прогнозувати дохід, крім того, так зручніше управляти нерухомістю», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Вибирати квартиру для подальшої здачі в оренду варто, враховуючи переваги орендарів. Їм цікаві об'єкти з сучасним функціональним плануванням. Квартиру вибирають за сукупністю таких параметрів: близькість до місця роботи (або зручна транспортна розв'язка), наявність парковки, охорона і закрита територія, обслуговування будинку в режимі 24/7. Затребувана площа – 80-500 кв.м.

Орендують такі квартири представники бізнесу, топ-менеджери компаній. Також міжнародні компанії знімають дорогі квартири для своїх співробітників-іноземців або співробітників, які переїхали з інших міст України в столицю. Переважає попит на об'єкти з ремонтом в стилі мінімалізм, в скандинавському стилі, хайтек.

Попит є і на квартири в історичних будинках. Орендують в основному через шарм самого будинку і його місця розташування – центр Києва (вул. Хрещатик, Майдан Незалежності, вул. Пушкінська, Рейтарська та ін.). Орендарям подобається ремонт в класичному стилі з автентичними деталями інтер'єру.

Купівля елітної комерційної нерухомості для здачі в оренду
В даному випадку вигідно, в першу чергу, купувати приміщення в елітних житлових комплексах. При цьому площа може бути практично будь-яка. Це стосується і окремо розташованих комерційних об'єктів.

Вигідна інвестиція – покупка нежитлових приміщень в будинках ранньої забудови в самому центрі Києва. Такі приміщення найчастіше орендують для розміщення бутиків, офісів, арт-студій і т.д.

Бюджет і термін окупності
Для квартир бюджет потрібен від 100 тис. дол. Здавати в оренду квартиру можна від 800 дол./міс. Термін окупності – в середньому 10-12 років. Нежитлове приміщення окупиться швидше – в середньому за 9-10 років.

«Не варто забувати, що покупка елітної нерухомості – це завжди вигідно з точки зору повернення інвестицій. Попит на дорогі об'єкти є завжди, оскільки категорія покупців такої нерухомості найменше реагує на політичні та економічні зміни», – каже Вікторія Барабаш.

Крім того, ціни на таку нерухомість достатньо стабільні, що дозволяє прогнозувати дохід.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»