Купівля квартири в Києві в побудованій новобудові: пропозиція, ціни, особливості

02.11.20, 09:31

У Києві у покупців є широкий вибір квартир в нових будинках, зданих в експлуатацію. Попит на даний вид нерухомості зростає, оскільки покупець може стати власником квартири в новому будинку без ризику довго чекати здачі будинку в експлуатацію. Право власності на квартиру оформляється відразу.

Пропозиція
На сьогоднішній день в Києві досить широкий вибір квартир в будинках, нещодавно зданих в експлуатацію. Це житло різного класу – від економ до преміум.

«Попит на квартири в нових будинках високий і постійно збільшується. До 70% продажів щомісяця припадає на квартири в новому житловому фонді», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park lane».

Є категорія покупців, які чекають закінчення будівництва і лише потім готові купувати квартиру. Це особливо актуально через карантинні обмеження, коли виник ризик затримок у будівництві.

Найбільше квартир в об'єктах «нової вторинки» продаються в Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському, Шевченківському, Солом'янському, Святошинському районах. Середня площа квартир становить 40-120 кв. м.

Ціни
Вартість квадратного метра в будинку, недавно зданому в експлуатацію на Лівому березі Києва в середньому становить 900 дол. кв. м, в районах наближених до центральної частини міста  від 1200 дол. кв. м, в центрі –середня вартість становить 1500-2800 дол. кв. м.

«Як тільки інвестори отримують документи на право власності на квартиру в новобудові, на ринку збільшується пропозиція. Ціна таких квартир відразу стає вище на 10-15%, в порівнянні з цінами, актуальними на стадії будівництва», – каже Вікторія Барабаш.

Покупці готові платить за відсутність ризиків і можливість жити в будинку з сучасним плануванням, новими комунікаціями і інженерією, закритим безпечним двором, парковкою, розвиненою інфраструктурою. У новобудовах нерідко пропонують додаткові привілеї мешканцям – цілодобовий консьєрж-сервіс та обслуговування квартир на рівні готелю 5*, прибирання і велика кількість різних послуг, які роблять проживання в будинку комфортним.

Крім того, це ліквідне житло, яке можна в будь-який момент швидко і вигідно продати.

Особливості покупки
Купівля квартири в щойно зданому в експлуатацію будинку нічим не відрізняється від покупки квартири на вторинному ринку. Якщо в інвестора, який купив житло на стадії будівництва, оформлено право власності, тоді покупець відразу оформляє договір купівлі-продажу і стає новим власником житла.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»