У Києві почався бізнес-сезон: що купували і орендували у вересні

01.10.20, 09:31

Ринок нерухомості Києва в вересні був активним, ціни «вирівнялися» до рівня докарантінних і попит був на нерухомість різних профілів і цінових категорій.

Продаж

У вересні найбільш затребуваними були квартири в різних районах Києва площею 45-120 кв. м в нових будинках економ і бізнес-класів. Вартість такого житла становить 50-200 тис. дол.

Серед комерційних приміщень користувалися попитом об'єкти самих різних площ. Географія покупок – також різноманітна. У той же час найбільше продано об'єктів площею 80-500 кв. м. Найчастіше купували таку нерухомість для розміщення офісів, магазинів, салонів краси, бутиків і ін.

«У вересні ринок відчутно активізувався, навіть в порівнянні з останніми кількома місяцями, коли також спостерігалася позитивна динаміка. Умови для купівлі та продажу комфортні для всіх сторін угоди», – зазначає Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Оренда

На активність ринку оренди в вересні впливали кілька чинників: початок навчального року і бізнес-сезону. У Києві повернулися студенти. Крім того, багато, хто покинув столицю на час карантину, повернулися на роботу.

«У вересні найчастіше орендували недорогі квартири - 9000-13000 грн./міс. Таке житло цікавило студентів і молоді сім'ї. За цю суму можна було зняти 1-2-кімнатну квартиру в більшості випадків в Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському, Голосіївському, Святошинському районах», – каже Вікторія Барабаш.

З бюджетом від 15000 грн./міс. у вересні орендували 1-3-кімнатні квартири в центральних районах Києва.
Активізувався в вересні попит на оренду комерційних приміщень. Найбільше було угод, пов'язаних з переїздом офісів різних компаній.

Компанії виїжджали з раніше орендованих приміщень і шукали нові, більш цікаві для них в плані вартості і площі. У вивільнені приміщення майже відразу в'їжджали інші орендарі.

Найбільш популярні комерційні приміщення в вересні – 80-400 кв. м, за ціною 10-25 дол./кв. м.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»