Придбання приміщення в Києві для ведення бізнесу: пропозиція, попит, бюджет

01.09.20, 09:59

Попит на купівлю комерційних приміщень в Києві за останній місяць зріс. По-перше, це пов'язано з наближенням бізнес-сезону, по-друге, ринок активізувався після затишшя під час карантину.

Що пропонують продавці і шукають покупці
Сьогодні в Києві можна купити комерційні приміщення для розміщення будь-якого виду бізнесу. У продажу в серпні було більше 200 об'єктів площею до 50 кв. м для розміщення бутиків, салонів краси, турагентств та інших компаній сфери послуг.
Приміщень більшою площею – від 50 до 1000 кв. м. в серпні було більше 1000 об'єктів.

«Зараз покупці можуть знайти приміщення для ведення бізнесу, яке буде підходити за всіма необхідними параметрами, вибір широкий. У будь-якому районі столиці є у продажу, як невеликі, так і максимально просторі приміщення. Завжди можна знайти об'єкт з ремонтом або без залежно від уподобань», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Найпопулярніша пропозиція – об'єкти з окремим входом, паркуванням, відеоспостереженням. Важливо також, щоб планування можна було швидко і з мінімальними витратами пристосувати під будь-який вид бізнесу.

У пріоритеті приміщення, до яких можна швидко і без пробок дістатися з будь-якої частини Києва.

Ціни
Ціна варіюється в першу чергу від місця розташування. У центрі купити приміщення в 2 або 3 рази дорожче, ніж в спальному районі.

В історичному центрі вартість кв. м в середньому становить 2500-5000 дол./кв. м.

У районах, наближених до центру ціна складає близько 1500-3000 дол./кв. м.

На Лівому березі Києва і у віддалених районах Правого берега (Голосіївський, Солом'янський, Святошинський) бюджет покупки комерційних приміщень для ведення бізнесу в серпні склав 500-2000 дол./кв. м.

«Ціни залишаються стабільними, ринок комерційної нерухомості зараз активний і наслідки карантинних обмежень з кожним тижнем стають все менш помітними», – зазначає Вікторія Барабаш.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»