Купівля елітної нерухомості в Києві в 2020 році: пропозиція, ціни

02.03.20, 09:08

У 2020 році покупців елітної нерухомості чекає гідний вибір об'єктів в різних районах міста, унікальних за своїми характеристиками та місцерозташуванням. У 2019 ринок поповнився новими будинками преміум-класу, також завжди можна купити апартаменти в історичних будинках в центрі Києва.

Пропозиція
Завдяки завершенню будівництва ряду новобудов преміум-класу в 2019 році, пропозиція квартир вищого цінового сегмента збільшилася. Сьогодні у продажу близько 1500 квартир в нових будинках, де вартість становить від 2500 дол./кв.м. Зокрема пропозиція виросла в Печерському, Голосіївському, Шевченківському, Подільському районах.

«Квартири в нових будинках це, перш за все, зручні функціональні планування, з висококласним сервісним обслуговуванням в режимі 24/7, закритою, безпечної прибудинковою територією, розвинутою інфраструктурою, паркінгом, гостьовою парковкою і т.д. Тому попит на такі квартири завжди високий. Крім того, це гарна інвестиція, оскільки пропозиція збільшується не так активно, як, наприклад, в більш доступному ціновому сегменті, найбільш цікаві житлові комплекси преміум-класу протягом тривалого часу перебувають у ТОПі продажів», – говорить Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Також завжди є активний попит на квартири в історичних будинках в центрі Києва (вул. Майдан Незалежності, Хрещатик, Інститутська, Грушевського, Пушкінська, Прорізна і т.д.). На сьогоднішній день у продажу близько 900 таких квартир.

Ціни
Вартість апартаментів преміум-класу залишається стабільною. Ціни за рік практично не змінилися. В межах 10% подорожчали найбільш затребувані квартири в період активного сезону (осінь).

«Прогнозована цінова динаміка є одним з плюсів інвестицій в елітну нерухомість. Вартість квадратних метрів апартаментів змінюється рідко, на відміну від більш доступних квартир. Оскільки на ринок виходить обмежена кількість нових будинків преміум-класу, ті, що вже представлені на ринку не втрачають свою актуальність. Це стосується і квартир в будинках ранньої споруди, які є унікальними за своїм місцем розташування і характеристикам», – говорить Вікторія Барабаш.

У Києві купити апартаменти в нових і історичних будинках в центрі Києва можна за ціною від 1300 дол./кв. м (включаючи квартири, розташовані на перших поверхах). Є унікальні об'єкти, де ціна може досягати 10 тис. дол./кв. м (наприклад, будинок на вул. Грушевського).

У районах, віддалених від центру (Солом'янський, Дарницький, Подільський) ціни стартують від 1000 дол./кв. м.

 

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»