Купівля нежитлового приміщення в Києві для здачі в оренду, в які об'єкти варто інвестувати

02.12.19, 17:55

Купівля нежитлового приміщення для подальшої здачі в оренду – хороший спосіб отримувати стабільний дохід. Крім того, нерухомість залишається найнадійнішим засобом заощадження грошей, а продати за необхідності, куплений об'єкт можна досить швидко через активний попит.

Які нежитлові приміщення краще купувати
Якщо ви розглядаєте покупку комерційних приміщень для подальшої здачі в оренду, то варто враховувати характеристики, які найбільше цікавлять орендарів:

- місце розташування (недалеко від метро і зручних транспортних розв'язок, поблизу вулиць з великим потоком людей);
- зручне планування;
- наявність парковки;
- наявність якісного ремонту;

«У 2019 року в Києві орендували нежитлові приміщення для розміщення офісів, магазинів, бутіків, салонів краси, ресторанів, шоу-румів. Також користуються попитом приміщення для розміщення відділень банків, аптек, різних компаній сфери послуг. При виборі приміщень для покупки, варто звернути на це увагу і робити вибір, з огляду на переваги майбутніх орендарів. Стабільним попитом користуються приміщення в нових житлових комплексах, розташованих недалеко від станцій метро, ​​в центрі столиці або в популярних великих кварталах нової житлової забудови», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Площа і ціна
Орендарям найцікавіші приміщення площею 30-100 кв. м для розміщення магазинів, бутіків, салонів краси і т.д. Також затребувані приміщення площею 80-200 кв. м, що використовуються як офіси, відділення банків і т.п. Якщо нежитловий фонд розташований в новому житловому комплексі преміум-класу в центрі, то тут купувати для подальшої здачі в оренду можна приміщення будь-якої площі, оскільки знайти орендаря буде досить просто. Це може бути і невелике приміщення площею 15 кв. м для розміщення бутика або ж 500-1000 кв. м для офісу чи ресторану. Безпрограшна інвестиція – покупка комерційних приміщень біля станцій метро.
Що стосується бюджету покупки, то для того, щоб придбати приміщення для подальшої здачі в оренду потрібно розраховувати на бюджет в розмірі в середньому 800-3000 дол. кв. м. У той же час сума для інвестування залежить від площі і розташування приміщення. У 2019 року в Києві в середньому інвестиція в комерційну нерухомість склала 70-250 тис. дол.

Термін окупності
Час, за яке окупиться приміщення, безпосередньо залежить від його місця розташування і якісних характеристик. Найчастіше термін окупності становить 10 років.

 

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»