Оренда квартир в Києві: тенденції осені 2019 року

01.11.19, 09:01

Починаючи з кінця серпня, активність на ринку оренди квартир в Києві істотно зросла. Це пояснюється сезонним чинником (початок бізнес-сезону, нового навчального року і т.д.), а також поліпшенням економічної ситуації в країні в цілому. З'являються нові компанії, розширюється бізнес учасників різних сфер економічної діяльності і це стимулює приплив нових мешканців до столиці. Попит приблизно на 15% вище, ніж був у минулому році в цей період.

Попит
Найбільший попит припав на 1-2-кімнатні квартири площею 40-60 кв. м. Клієнти часто цікавляться квартирами в нових будинках, особливо в тих, які розташовані біля станцій метро.

«Київ активно забудовується доступним в ціновому плані і при цьому комфортним житлом. З'являються цілі мікрорайони зі своєю інфраструктурою. Є кілька великих об'єктів біля станцій метро. Вигідне розташування і наявність всієї необхідної інфраструктури на території ЖК робить такі об'єкти затребуваними і пропозиція швидко йде з ринку», – коментує тенденцію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Активно також орендують цієї осені квартири в будинках, розташованих біля вищих навчальних закладів.
Завжди затребувані квартири в будинках різних періодів споруди в діловому і культурному центрі Києва. Орендарі в даному випадку найчастіше топ-менеджери і менеджери середньої ланки різних компаній, представники політичної еліти і т.п.

Ціни
Істотної зміни цін не відбулося. На початку сезону була незначна корекція вартості найбільш затребуваних об'єктів – в межах 10-15%.

Так, в центральних районах Києва вартість оренди квартир знаходиться в діапазоні 600-2500 дол./міс. У спальних районах – 400-700 дол./міс. Ціни варіюються залежно від класу будинку і його характеристик.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»