Купівля квартири у Києві: що користується найбільшим попитом

02.10.19, 15:27

Інтереси покупців в Києві поширюються на 1-3 кімнатні квартири в різних районах, в залежності від вартості об'єктів в кожному районі, а також від необхідної покупцеві площі та кількості кімнат.
 
Попит
Підвищений попит з початку року спостерігається на квартири з зручними сучасним плануванням, які найчастіше розташовані в нових житлових комплексах комфорт і бізнес-класу. Це квартири з кухнею-вітальні і однієї, двома або трьома спальнями.

Найбільш затребувані площі:
• для 1-кімнатних квартир з сучасно плануванням - від 40 кв. м,
• для 2-кімнатних - 65-75 кв. м,
• для 3-кімнатних - 75-85 кв. м.

1-2 кімнатні квартири купують найчастіше молоді сім'ї з дітьми, студенти.

«Забудовники пропонують квартири з функціональними плануваннями, зручними вітальнями, просторими кухнями, терасами. Особливо популярні будинку з власною інфраструктурою, розташовані біля парків, скверів, недалеко від набережної або в історичному і бізнес центрі Києва. Високий інтерес і до нових житлових комплексів в таких районах як Дарницький, Дніпровський, і мікрорайон Нивки, із закритою територією, паркінгами, усіма необхідними соціальними об'єктами, ресторанами, зонами для відпочинку, занять спортом і т.д.», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Є попит і на 1-3-кімнатні квартири в будинках більш ранньої споруди, які в порівнянні з квартирами в нових будинках доступніше за ціною.

Ціни
Вартість квадратного метра 1-3-кімнатних квартир в Києві в будинках економ-і комфорт-класу на сьогоднішній день становить 800-1300 дол., в бізнес-класі від 1500 дол. Варіюється ціна також в залежності від характеристик квартири, будинку, в якому вона знаходиться (в старому житловому фонді квартири дешевше), місцерозташування, якості ремонту.

З початку року ціни стабільні, на початку осені була невелика корекція вартості (в межах 4-6%) на квартири в нових будинках, коли традиційно стартував активний сезон на ринку нерухомості.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»