Елітна нерухомість в Києві в 1 півріччі 2019 року: що користувалося попитом, цінова ситуація

01.08.19, 09:00

Частка сегмента елітної нерухомості (вартістю від 250 тис. дол.) в середньому становить 5-7% від усіх угод на ринку нерухомості Києва. Покупцям в першому півріччі традиційно були цікаві об'єкти різного профілю в будинках різного «віку».

Пропозиція і попит
Ринок елітної нерухомості столиці поповнюється за рахунок введення в експлуатацію нових будинків преміум-класу. При цьому найбільш цікаві пропозиції швидко знаходять покупців.

«Купівля елітної нерухомості часто розглядається, як інвестиція, купують її не тільки для того, щоб жити або розміщувати бізнес, а й з метою подальшої здачі в оренду», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Якщо розглядати структуру попиту, то найчастіше купують квартири і приміщення в новобудовах. Це пояснюється зростанням пропозиції, якісними характеристиками об'єктів.

Покупці, яким більш цікаві новобудови, пояснюють свій вибір наявністю висококласного сервісу в будинку, інфраструктури, гідним рівнем безпеки, зручними плануваннями, наявністю підземних паркінгів і т.д. Категорія людей, які купують квадратні метри в історичних будинках, – це поціновувачі шарму, духу епохи, в якій побудований будинок, шанувальники відомих людей, які колись в них жили.

Затребувані найрізноманітніші площі – від 30 кв. м до 1000 кв. м (пентхауси, апартаменти).

Ціни
Ціни на елітну нерухомість стабільні вже протягом 5 років. Ця категорія нерухомості найменше схильна до впливу економічних і політичних змін в країні. Це також один із вагомих аргументів на користь інвестування в квадратні метри в преміальних житлових комплексах.

У першому півріччі квартири в елітних новобудовах в центрі столиці можна було купити від 1600 дол./кв. м. У районах, віддалених від центру (включаючи Лівий берег) від 1400 дол./кв. м. Вартість квадратного метра нерухомості в історичних будинках становила 1500-1700 дол./кв. м і вище.

Нежитлові приміщення продавали в центральних районах від 1200 дол./кв. м. У віддалених від центру (включаючи Лівий берег) – від 800 дол./кв. м.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»