Купівля квартири в новому будинку: зростання попиту і пропозиції

01.03.19, 09:00

Останні кілька років в Києві спостерігається відчутне зростання інтересу покупців до квартир в нових будинках (від 2000 року побудови). Попит високий, як на житло з ремонтом, так і в стані «після будівельників» в будинках недавно введених в експлуатацію, на які можна відразу оформити право власності.

Пропозиція
«Ринок житлової нерухомості активно поповнюється новими житловими комплексами, забудовуються цілі квартали, пропонуючи покупцеві все більш комфортні умови для життя, дозвілля, активного відпочинку», – зазначає Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

На сьогоднішній день у покупця є широкий вибір квартир в новобудовах у всіх районах столиці. Найбільше квартир продають без ремонту (стан «після будівельників») – близько 70%.

Попит
Найбільший попит в минулому році і на початку 2019 го припав на 1-3-кімнатні квартири площею 40-120 кв. м.

Серед ТОП-характеристик, які впливають на вибір покупця, такі:

1. Закрита територія і охорона
2. Наявність парковки (підземного паркінгу або наземної парковки)
3. Затишний двір і прибудинкова територія
4. Енергоефективність
5. Інфраструктура будинку

Що стосується вартості квартир в нових будинках, то в спальних районах з добре розвиненою інфраструктурою (близьке розташування станцій метро, ​​торгово-розважальних, соціальних об'єктів, ресторанів та ін.), то вона стартує від 800 дол. кв. м, в районах наближених до центральної частини міста – від 1100 дол. кв. м, в центрі середня вартість становить 1400-2500 дол. кв. м.

Вартість квадратного метра в квартирі з недавно зробленим ремонтом буде в середньому на 500 дол. більше, ніж в квартирі в стані «від забудовника».

«Інтерес покупців до нових будинків буде рости і далі. Збільшується відсоток людей, які більш вимогливі до якості нерухомості і хочуть все більше «бонусів» від покупки. Будь то зелений, закритий від автомобілів двір або фітнес-центр з басейном на даху», – зазначає Вікторія Барабаш.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»