Оренда офісних та комерційних приміщень в Києві в 2-му кварталі 2018 года

01.07.18, 10:20

За даними агентства нерухомості Park Lane (м Київ), за період з квітня по червень 2018 р в столиці попит на оренду офісних і комерційних приміщень спостерігався в усіх цінових сегментах.

Нежитлові приміщення, які здаються в оренду в Києві, можна умовно розділити на три основні категорії.

Перша категорія: нежитлові приміщення площею 30-60 кв.м на перших поверхах житлових будинків, як старого, так і нового фонду. Основними орендарями такого формату є кав'ярні, салони краси, приватні стоматологічні кабінети. Найбільшим попитом користуються локації з великою кількістю потенційних клієнтів (багато офісів і великий потік туристів): вул. Велика Васильківська, Володимирська, Прорізна, Ярославів вал. Вартість таких пропозицій на ринку варіюється в межах 17-27 дол./кв.м на місяць. В окремих випадках з особливо вигідним розташуванням і невеликою площею (20-25 кв.м), ціна може доходити до 45 дол./кв.м.

Друга категорія: офісні та комерційні приміщення площею 80-150 кв.м. На офіси даного формату, як відкритого, так і закритого типу, активний попит спостерігається серед компаній IT-індустрії. Такі компанії вибирають приміщення в нових будинках в локаціях з розвиненою інфраструктурою та зручною транспортною розв'язкою в Печерському, Шевченківському, Солом'янському та Голосіївському районах. Вартість таких пропозицій на ринку - 16-25 дол./кв.м.

Третя категорія: великі комерційні площі від 200 кв.м. В основному це фасадні приміщення з окремим входом, які використовуються орендарями під магазини різних товарних груп, кафе, ресторани, фітнес-клуби в різних районах столиці. Такі приміщення пропонуються за ставкою 14-23 дол./кв.м.

«Попит на оренду приміщень нежитлового фонду в столиці зараз досить високий. Багато компаній виходять на український ринок або розширюють свою присутність на ньому. Особливо це стосується торгових мереж, фітнес і б'юті-індустіріі, а також компаній IT-напрямку», - коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

* За усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»