Продаж та оренда заміської нерухомості поблизу Києва навесні 2018 року

01.06.18, 13:20

За даними агентства нерухомості Park Lane (м Київ), за період з березня по травень 2018 р в столичному регіоні (наближені до міста райони Київської області) попит на покупку та оренду заміських будинків спостерігався в усіх цінових категоріях.

Купівля заміських будинків

Найбільш бюджетними варіантами в сегменті заміської та дачної нерухомості, були земельні ділянки під приватну забудову. Наприклад, ділянка площею 6 соток з підведеними комунікаціями на дачному масиві Русанівськи сади, цієї весни можна було придбати за 35 тис. дол.

«Для бажаючих купити готовий будинок за межами столиці, пропонувалися варіанти на будь-який смак та гаманець. Вартість об'єкта залежала від розташування (напрямки), відстань до точки доступу зручного сполучення з містом, прилеглої інфраструктури та близькості рекреаційних та природних об'єктів (ліс, озеро/річка, пляж). Також роль грала ступінь готовності будинку (не всі будинки продаються з оздобленням та устаткуванням, є варіанти, що вимагають ремонту та внутрішніх робіт), стан і площа ділянки та інші характеристики», – уточнює Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Протягом весняного сезону-2018 були реалізовані, зокрема, будинки в с. Ходосіївка (Обухівський район), площею 250 кв.м, 100% будівельної готовності (без внутрішньої обробки), з ділянкою 15 соток. Такий варіант можна було придбати за 95 тис. дол.

Повністю готовий для проживання котедж площею 200 кв.м та ділянкою 15 соток в с. Мархалівка (Васильківський район) дістався новому власнику за 150 тис. дол.

В с. Нові Петрівці (Вишгородський район) будинок аналогічної площі (200 кв.м) з ділянкою 10 соток в стані будівельної готовності був проданий за 160 тис. дол. Безперечною перевагою даної пропозиції, що впливає на його вартість та ринкову привабливість, була наявність краєвиду на Київське море.

Оренда заміських будинків

На ринку оренди заміської нерухомості весна – традиційно піковий сезон. Більшість орендарів підбирають варіанти комфортного сезонного проживання на 5-6 місяців (травень-вересень/жовтень). Тут всі будинки пропонуються в стані, повністю готовому для комфортного сезонного проживання. Більшість привабливих пропозицій (біля водойм, в клубних котеджних містечках і т.д.) зосереджено в середньому та високому цінових сегментах.

В с. Малютянка (Києво-Святошинський район, 38 км. від столиці) був орендований будинок площею 200 кв. м за ставкою 20 тис. грн./міс.

У ціновому коридорі 45-48 тис. грн./міс. в цьому сезоні можна було орендувати, наприклад: сучасний таунхаус в Голосіївському районі столиці, з виходом на берег Дніпра, площею 200 кв.м з ділянкою 5 соток; котедж площею 310 кв.м і ділянкою 10 соток в котеджному містечку в с. Вишеньки (Бориспільський район) або садибу площею 400 кв. м з ділянкою 20 соток в с. Романків (Обухівський район, 13 км від Києва), в клубному містечку.

В елітному сегменті цієї весни знайшли своїх орендарів варіанти в с. Підгірці (Обухівський район), площею 480 кв.м з ділянкою 35 соток за ціною 52 тис. грн./міс. Котедж в клубному селищі в с. Вишеньки (Бориспільський район) площею 290 кв.м та ділянкою 10 соток був зданий за 65 тис. грн./міс., а респектабельна садиба площею 220 кв.м з ділянкою 10 соток в елітному котеджному селищі в с. Нові Безрадичі (Обухівський район), знайшла свого орендаря за ставкою 78 тис. грн./міс.

Однак рекордсменом сезону став особняк в с. Козин (Обухівський район), площею 500 кв.м та ділянкою 40 соток, з упорядкованою територією, охороною та виходом до річки, за який орендар буде щомісяця платити 180 тис. грн.

«Рівень попиту на оренду заміських будинків навесні цього року можна порівняти з аналогічним сезоном 2017. Це досить стабільний ринок, з чітко вираженою сезонністю, постійним пулом орендарів і орендодавців. У цьому сезоні ринок рівень цін і попиту зберігають свої тенденції» – уточнює Вікторія Барабаш.

*За усередненим курсом продажу доларів США у звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р.

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»