У квітні 2018 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 116 тис. 880 дол. США

01.05.18, 10:25

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м Київ), в квітні 2018 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 116 тис. 880 дол. США*. Це перевищує результат березня на 88%.

Частка елітного сегменту склала 8% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 30% від усіх витрат на оренду за підсумками квітня.

Квартири в структурі попиту зайняли 50%. Серед орендарів даної категорії попитом користувалися квартири переважно в Печерському (вул. Коновальця, Драгомирова, Предславинська) та Шевченківському (вул. Златоустівська, бул. Т. Шевченка) районах. Найбільш популярний запит – 3-4-кімнатні апартаменти, з якісним оздобленням та технікою, паркомісцем, площею 120-180 кв. м, за ставкою 18-22 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд в структурі попиту склав 30%. Орендарів цікавили просторі офісні приміщення в діловому центрі столиці (вул. Олеся Гончара, Ділова, Жилянська, бул. Т. Шевченка), площею 150-350 кв. м, за ставкою 15-20 дол. за кв. м/міс.

Заміськи будинки в квітні склали 20% об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі вибирали маєтки в Києво-Святошинському та Обухівському районах. Площа таких пропозицій - 350-450 кв.м, орендна ставка від 10 до 15 дол. за кв. м/міс.

Такі варіанти мають у своєму розпорядженні просторі ділянки з ландшафтним дизайном, басейном та зручним сполученням із містом.

«Квітень показав високий результат на ринку елітної оренди, майже в два рази перевищивши показники березня. Пожвавлення спостерігається за всіма типами об'єктів, але більш значне зростання в сегменті заміських будинків (сезонний фактор) та офісних приміщень», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»