У березні 2018 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 62 тис. дол. США

01.04.18, 10:25

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у березні 2018 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 62 тис. дол. США*. Це перевищує сукупний результат січня-лютого на 5%.

Частка елітного сегменту склала 5% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 26% від усіх витрат на оренду за підсумками березня.

Квартири у структурі попиту зайняли 40%. Серед орендарів цієї категорії попитом користувалися квартири переважно в Печерському (вул. Коновальця, Старонаводницька, бул. Лесі Українки) та Шевченківському (вул. Назарівська) районах. Найпопулярніший запит - 3-4-кімнатні апартаменти, з якісним оздобленням і стильним інтер'єром, паркомісцем, площею 140-180 кв. м, за ставкою 18-22 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд у структурі попиту склав 30%. Орендарів цікавили просторі офісні приміщення з повним оснащенням в діловому центрі столиці (вул. Олеся Гончара, Прорізна, бул. Т. Шевченка), площею 300-400 кв. м, за ставкою – 15-18 дол. за кв. м/міс.

Також орендували великі комерційні площі на житлових масивах Голосіївського, Дніпровського та Солом'янського районів під кафе, ресторани та продовольчі магазини. Площа таких об'єктів – від 300 до 500 кв.м, орендна ставка – 8-12 дол. за кв. м/міс.

Будинки в березні склали 30% об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі обирали сучасні котеджі в Києво-Святошинському районі (Петропавлівська Борщагівка, Тарасівка) і в Обухівському районі (Романків). Площа таких пропозицій – 350-500 кв.м, орендна ставка – від 8 до 13 дол. за кв. м/міс.

Будинки біля межі Києва мають невеликі ділянки – до 7 соток, ландшафтний дизайн та власний басейн. Садиби, орієнтовані на близькість до природи, мають у своєму розпорядженні прибудинкову територію від 10 до 25 соток і розташовуються у мальовничих місцях поблизу лісу чи водойми (озера, затоки річки).

«Березень показав нам високу активність на ринку оренди, яка за своїми фінансовими результатами перевищила сукупні результати січня-лютого. Зростає традиційний сезонний попит на оренду заміських будинків. Офісні та комерційні об'єкти утримують високий рівень затребуваності. Загальна ситуація на ринку оренди елітного сегмента має позитивні тенденції», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»