В березні 2018 р. обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва склав 2 млн. 745 тис. дол. США

01.04.18, 10:20

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у березні  2018 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 2 млн. 745 тис. дол*. За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості операцій з нерухомістю склала 2%. Частка інвестицій в елітний сегмент – 1% від усіх капіталовкладень у ринок нерухомості впродовж місяця.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в березні 2018 р. 80% запитів припало на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (вул. Драгомирова, Лютеранська, Коновальця, бул. Лесі Українки), Голосіївський (Саксаганського) і Шевченківський (вул. Терещенківська, Назарівська).

Побажання покупців розділилися між історичним житловим фондом та квартирами в будинках сучасної забудови. В основному це апартаменти площею від 130 до 250 кв.м. Покупці звертали увагу на стан вхідної групи і прибудинкової території, наявність паркінгу та прилеглої інфраструктури. Ціновий діапазон таких пропозицій - 1750-2750 дол./кв.м.

У загальній кількості запитів 20% зайняли приміщення нежитлового фонду. Затребуваними були Печерський і центральна частина Шевченківського та Голосіївського районів. Покупців цікавили офісні приміщення площею 120-200 кв. м, за ціною 1900-2700 дол./кв.м.

«Покупці елітної нерухомості зараз перебувають в умовах широкого переліку варіантів. Тому до питання вибору підходять дуже ретельно. При цьому, навіть для найвибагливіших покупців ринок сьогодні пропонує гідні варіанти за привабливими цінами», – прокоментувала ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США у звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р.

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»