У серпні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 33 тис. 838 дол. США

01.09.17, 10:05
За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м/ Київ), в серпні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 33 тис. 838 дол. США*, що нижче за показники липня 2017 року на 48%.

Частка елітного сегменту склала 3% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 15% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири у структурі попиту зайняли 70%. Серед орендарів цієї категорії в серпні попит мали квартири в Печерському (вул. Старонаводницька, Панаса Мирного), Шевченківському (вул. Дегтярівська, Вадима Гетьмана) і Оболонському районах. Найбільш популярний запит орендарів – 3-4-кімнатні квартири площею 120-160 кв. м за ставкою 17-27 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд у структурі попиту склав 30%. Орендарів цікавили офіси, часто з окремим входом, площею 200-350 кв. м за ціною 15-18 дол. за кв.м/міс., переважно у Подільському і Солом'янському районах. Переважно такі об'єкти орендували під офіси юридичних і дистриб'юторських компаній, навчальні центри (наприклад, курси іноземних мов).

Попиту на заміські будинки елітного сегменту у серпні не спостерігалося.

«Ринок оренди елітної нерухомості в серпні, на відміну від ринку купівлі-продажу, показав зниження активності. Частково це можна пов'язати з тим, що в серпні підвищеним попитом користується оренда більш бюджетного житла та елітний сегмент трохи «затихає». Однак в сегменті офісної нерухомості спостерігаються цікаві тенденції: вже кілька місяців поспіль орендарів нежитлових приміщень цікавлять не найцентральніше розташування, а прилеглі до центру райони і навіть об'єкти на лівому березі. Це свідчить про «децентралізацію» бізнесу в рамках столиці, що може привести до покращення транспортної та інфраструктурної ситуації в місті», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р.

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»