У серпні 2017 року обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва склав 6 млн. 112 тис. дол. США

01.09.17, 10:18
За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), в серпні 2017 року ймовірний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 6 млн. 112 тис. дол*. Це на 50% більше за показники липня.

За підсумками місяця частка елітного сегменту у загальній кількості операцій з нерухомістю склала 4%. Частка інвестицій в елітний сегмент склала 19% від усіх капіталовкладень в ринок нерухомості впродовж місяця.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в серпні 80% запитів припало на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (вул. Коновальця, Кловський узвіз,), Шевченківський (вул. Льва Толстого, Пушкінська, Трьохсвятительська), Оболонський (просп. Героїв Сталінграда, Оболонська набережна) та центральні частини Подільського (Андріївський узвіз) та Голосіївського (вул. Антоновича) районів.

Однією з тенденцій серпня став високий інтерес покупців до квартир в будинках історичного житлового фонду столиці (кінець XIX-початок XX століття). Затребувана площа таких апартаментів 150-350 кв. м. Ціновий діапазон - 2200-2900 дол./кв. м. При виборі житла в історичних будинках важливими критеріями є стан і стилістичне рішення квартири, а також стан під'їзду та вхідної групи.

Також покупці продовжують цікавитися сучасним житлом в будинках від 2005 року побудови. Запитувана площа квартир у нових будинках становить 150-250 кв. м. Стан – як з ремонтом, так і без нього. Ціновий діапазон 2400-3200 дол./кв. м.

У загальній кількості запитів 10% зайняли офісні приміщення у нежитловому фонді. Затребуваним був, в основному, Печерський район столиці. Покупців цікавили офіси площею 120-150 кв. м, за ціною 1700-2000 дол./кв. м.

На будинки в серпні припало також 10% запитів. Лідерство тут утримує Києво-Святошинський район області. Діапазон популярних площ об'єктів – від 250 до 450 кв. м із земельною ділянкою 6-12 соток. Вартість таких придбань склала 1600-2000 дол./кв. м.

«Серпень приніс значне зростання обсягу інвестицій в елітну нерухомість столиці. Ринок пожвавився, ціни зараз привабливі для потенційних покупців. Присутній інтерес до різних типів нерухомості, нового і старого житла. Це свідчить, зокрема, про те, що ситуація стабільна і сприяє здійсненню великих придбань та інвестуванню», – прокоментувала ринкові тенденції Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США у звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні у 2006 р.

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»