Ринок купівлі-продажу елітної нерухомості в першому півріччі

02.07.21, 11:04

Ринок елітної нерухомості - найстабільніший в порівнянні з іншими ціновими сегментами. У першому півріччі спостерігався баланс попиту і пропозиції, ринок незначно поповнився квартирами в нових будинках (було введено в експлуатацію всього кілька об'єктів), що може викликати невеликий дисбаланс попиту і пропозиції в майбутньому.

Ціни на елітні квартири

Вартість кв. м квартир в преміум сегменті в Києві з початку року зросла на 5-12% в залежності від характеристик будинку. На сьогоднішній день вартість квартир без ремонту становить від 2750 – 8100 дол./кв. м, з ремонтом – 3800-14000 дол./кв. м. Ціна залежить від характеристик будинку та місця розташування. Найдорожчі квартири розташовані в нових будинках в центральній частині Печерського і Шевченківського районів.

Вартість комерційної нерухомості

Ціни на нежитлові приміщення під розміщення різних видів бізнесу і офіси в першому півріччі виросли в межах 5%.

Купити елітну комерційну нерухомість без обробки в бізнес-центрах класу А, В, В + у центрі (вул. Хрещатик, Велика Васильківська) можна за від 2000 дол./кв. м, з оздобленням ціна на офісну нерухомість становить 5500-6000 дол./кв. м.

Ціна на торгові приміщення становить в середньому 3000-10000 дол./кв. м і може досягати 13000 дол/кв. м в центрі Києва (вул. Хрещатик, Майдан Незалежності та ін.).

Найдорожчі приміщення розташовані в центральних районах міста (Печерський, Шевченківський, Солом'янський, центр Голосіївського).

«Карантинні обмеження вже не мали сильного впливу на цінову ситуацію, як це було рік тому. Багато видів бізнесів адаптувався до роботи в нових умовах, тому попит активний», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Пропозиція елітної нерухомості

На ринку зараз спостерігається баланс попиту і пропозиції.

Купити елітну квартиру або комерційне приміщення можна під будь-який запит.

«Цікаві за ціною та характеристиками об'єкти швидко знаходять покупців. Термін експозиції об'єктів в середньому від тижня до декількох місяців в залежності від профілю об'єкта і його ціни. Найдовше продаються майнові комплекси і будівлі. Швидше за інших знаходять покупців квартири в елітних новобудовах», – каже Вікторія Барабаш.

Найбільш широкий вибір об'єктів високого цінового сегмента на даний момент розташований в діловому і культурному центрі Києва (Печерський, Шевченківський р-ни), на Лівому березі – в Дарницькому районі в нових житлових комплексах, розташованих уздовж берегової лінії Дніпра.

Покупці елітної нерухомості дуже вимогливі до якості об'єктів, їм цікава красива сучасна архітектура, функціональність, інноваційні технології, які покращують комфорт життя. Тому в майбутньому забудовники будуть будувати нові цікаві об'єкти, що відповідають вимогам покупців. У той же час пропозиція в історичному центрі Києва зменшується через відсутність вільних ділянок під забудову, що може в майбутньому спровокувати зростання цін на нерухомість в центральній частині столиці.

 

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»