Купівля квартири в новобудові від власника: вигоди, ціни і пропозиція

01.06.21, 07:09

Купівля квартири в споруджуваному будинку - це вигідна інвестиція, оскільки вартість квадратного метра істотно менше, ніж у вже побудованому будинку.

Ціни

Купити квартиру в новому будинку можна з бюджетом від 35 тис. дол. При цьому вартість часто нижче, ніж пропонують забудовники. Це пов'язано з тим, що власники купували житло ще на ранніх стадіях будівництва, в процесі зведення будинку ціна квадратного метра росла. Таким чином, інвестори вже заробили бажану суму і готові продати об'єкт.

«Придбання квартири в новобудові – це хороший варіант для тих, хто хоче придбати нове житло в сучасному будинку, з гарною інфраструктурою за комфортну ціну. Також це можливість купити квартиру в житловому комплексі, який подобається, але де забудовник вже завершив продажі», – говорить Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН« Park Lane ».

В даному випадку оформляється переуступка прав власності, новий власник оформить право власності після введення будинку в експлуатацію.

Також можна купити квартиру в побудованому будинку, де вже оформлено право власності. Такі квартири в середньому дорожче, в порівняння з житлом в будинку, що будується, на 15-25%. Частина таких квартир продається з ремонтом, також можна вибрати квартири в стані «після будівельників».

Вартість квартир варіюється в залежності від характеристик, стадії будівництва житлового комплексу та його розташування.

Ціни на квартири в будинках на завершальній стадії будівництва:

• економ-клас - від 800-1100 дол./кв. м (Голосіївський, Подільський, Солом'янський, Дарницький р-ни);

• комфорт - від 1100-1700 дол./кв. м (Голосіївський, Дарницький, Шевченківський, Подільський, Солом'янський, Печерський р-ни);

• бізнес –  від 1700-3000 дол./кв. м (Голосіївський, Шевченківський, Подільський, Солом'янський, Печерський);

• преміум - 3500-15000 дол./кв. м (Печерський р-н).

Пропозиція

У Києві на сьогоднішній день попит і пропозиція квартир в нових будинках збалансовані. Покупці можуть підібрати житло в будь-якому районі Києва.

Обмежена пропозиція в елітних житлових комплексах через їх ексклюзивність. Більш широкий вибір в будинках економ-і комфорт-класу, де кілька черг будівництва.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»