У грудні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 44 тис. дол. США

01.01.18, 10:25

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у грудні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 44 тис. дол. США*. Це вище за показники листопада на 20%.

Частка елітного сегмента склала 2% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених впродовж місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 11% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири у структурі попиту зайняли 60%. Серед орендарів цієї категорії у листопаді попитом користувалися квартири в Печерському (вул. Московська, Старонаводницька, бул. Лесі Українки) і Шевченківському (вул. Назаренка) районах. Найпопулярніший запит орендарів – 3-4-кімнатні апартаменти, облаштовані для комфортного проживання, з якісною і зручною інфраструктурою поблизу, площею 110-160 кв. м, за ставкою 17-24 дол. за кв. м / місяць.

Нежитловий фонд у структурі попиту склав 20%. Орендарів цікавили офісні приміщення в діловому центрі столиці (Печерський, частина Шевченківського та Голосіївського районів), площею 70-140 кв.м за ставкою 15-20 дол. за кв.м/міс. Також був інтерес до комерційних площ у передмістях (Бориспіль, Петропавлівська Борщагівка). Тут вибирали приміщення площею від 150 кв.м за ставкою 10-12 дол. за кв. м/міс.

Заміські будинки в грудні склали також 20% орендованих об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі віддавали перевагу сучасним котеджам, повністю підготовленим для зимового проживання. Площа таких будинків – 400-550 кв.м, за ставкою 10-12 дол. за кв. м/міс. Лідером став Обухівський район (район Дамби, с. Козин, Плюти).

«Грудень показав хорошу для зими активність у всіх сегментах нерухомості. Був попит як на квартири, так і на приміщення для бізнесу та заміські особняки в дуже привабливих місцях. Можна відзначити, що географія елітного сегмента розширюється. Сьогодні дорогі і якісні об'єкти з розвиненою інфраструктурою, можуть розташовуватися і у віддалених від центру районах, та навіть у передмістях. Спостерігатимемо за розвитком цієї тенденції і у 2018 році», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»