У листопаді 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 36 тис. 533 дол. США

01.12.17, 10:25

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у листопаді 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 36 тис. 533 дол. США*. Це нижче за показники жовтня на 35%.

Частка елітного сегменту склала 3% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених впродовж місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 14% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири у структурі попиту зайняли 60%. Серед орендарів цієї категорії у листопаді попитом користувалися квартири в Печерському (вул. Драгомирова, Панаса Мирного, Бойчука) і Шевченківському (вул. Павлівська, Чорновола) районах. Найпопулярніший запит орендарів – 3-4-кімнатні апартаменти як в сучасних будинках, так і в історичному житловому фонді, повністю обладнані для комфортного проживання, з паркінгом або паркомісцем, площею 120-160 кв. м, за ставкою 18-25 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд у структурі попиту склав 20%. Орендарів цікавили офісні приміщення в Печерському (вул. Коновальця, Алмазова бул. Лесі Українки) і в центральній частині Голосіївського (вул. Велика Васильківська, Антоновича) районах. Орендарі вибирали приміщення площею від 120 до 150 кв. м за ставкою від 13 до 17 дол. за кв. м/міс.

Заміські будинки у листопаді склали також 20% орендованих об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі обирали сучасні котеджі, обладнані для постійного проживання, з доглянутою територією і басейном. Площа таких будинків – 200-500 кв. м, за ставкою 10-12 дол. за кв. м/міс. Лідером став Обухівський район (с. Козин, Романків, Лісники).

«У листопаді ми відзначали стабільний для цього сезону попит на офісні приміщення і досить високий інтерес до заміських будинків. Орендарі, незалежно від типу нерухомості, уважно вивчають усі характеристики пропонованих об'єктів, а також рівень довколишньої інфраструктури та наявність можливості зручного паркування. Вони прагнуть не лише орендувати об'єкт, але й отримати комплекс супутніх послуг високого класу», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»