У травні 2017 р. обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва склав 3 млн. 274 тис. дол. США

01.06.17, 14:24

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у травні 2017 року ймовірний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 3 млн. 274 тис. дол*. Це на 7% нижче за показники квітня. За підсумками місяця частка елітного сегменту у загальній кількості операцій з нерухомістю склала 2%.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в травні 80% запитів припало на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (бул. Лесі Українки, вул. Драгомирова, Анрі Барбюса), Шевченківський (вул. Пушкінська, Івана Франка), Солом'янський (вул. Кудряшова).

Покупців цікавили квартири як з ремонтом, так і без нього в будинках від 2010 року побудови, а також у будинках, зведених на початку XX століття в історичному центрі Києва. Затребувана площа – 150-220 кв. м. Ціна склала 1500-2700 дол. за кв. м.

10% запитів у травні припало на будинки, розташовані в Обухівському і Києво-Святошинському районах Київської області. Необхідна площа – 250-350 кв. м із земельною ділянкою 6-12 соток. Вартість склала 1100-1250 дол. кв. м.

У загальній кількості запитів 10% припало на офіси у нежитлових приміщеннях нових будинків або в бізнес-центрах. Популярні райони – Дарницький і Дніпровський. Покупців цікавили офіси площею 200-350 кв. м і вартістю 1000-1200 дол. за кв. м.

«Минулого місяця, незважаючи на тривалі вихідні, ринок елітної нерухомості столиці був активним. На початку травня ми спостерігали незначний спад інтересу покупців, але вже до середини місяця попит суттєво активізувався. Найбільший інтерес припав на квартири. У зв'язку з наближенням літнього періоду не зменшилася кількість запитів і на придбання будинків. Також у травні спостерігався інтерес до покупки офісних приміщень на Лівому березі столиці. Цінова ситуація за останній місяць на ринку не змінилася», – прокоментувала ринкову ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США у звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстроване в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»