У травні 2017 р. обсяг коштів, вкладених в оренду елітної нерухомості Києва, склав 58 тис. 526 дол. США

01.06.17, 14:03

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у травні 2017 року обсяг коштів, потрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США у місяць), склав еквівалент 58 тис. 526 дол. США*, що нижче за показники квітня 2017 р. на 4,6%.

Частка елітного сегменту – 7% від усіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця.

Квартири у структурі попиту зайняли 40%. Орендарі цієї категорії у травні віддавали перевагу квартирам у будинках, побудованих на початку XX століття, а також у новобудовах в Печерському і Шевченківському районах. Найпопулярніший запит орендарів – квартири площею 120-250 кв. м, вартістю – 18-30 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд у структурі попиту склав 35%. Орендарів цікавили офіси у центральній частині Печерського (вул. Шота Руставелі, Старонаводницька) і Подільського (вул. Почайнинська, Сагайдачного) районів. Затребувані площі - 150-250 кв. м. Ціна склала 15-19 дол. кв. м/місяць.

На будинки припало 25% попиту. Орендарів цікавили будинки в межах міста: у Дніпровському (Русанівські сади), Дарницькому (Осокорки), Печерському районах, площею близько 100-350 кв. м з ділянкою 10-12 соток і за ціною 12-15 дол. кв. м/міс. Найбільший інтерес спостерігався на заміські будинки у закритих котеджних містечках з охороною, упорядкованою територією, розвинутою інфраструктурою, з наявністю в пішій доступності місць для відпочинку на природі – луги, водойми, ліси. Однозначною перевагою як для будинків за містом, так і в межах Києва, була наявність басейну, доглянута територія біля будинку.

«Ситуація на ринку оренди в травні суттєво не відрізнялася від тієї, що спостерігалася минулого місяця: більший інтерес до оренди квартир, був активним попит на будинки – як у межах міста, так і в передмісті. Також активно орендували офісні приміщення. Цінова ситуація в травні залишалася стабільною», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США у звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстроване в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»