У травні обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав 4 млн. 571 тис. дол. США

01.06.16, 12:58

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у травні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 4 млн. 571 тис. дол*. Це на 46% нижче за показникм квітня, але на 32,5% вище за результати травня 2015 року.

За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 4%. Частка капіталовкладень склала 17% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

У структурі ринку елітної нерухомості в травні квартири зайняли основну частку – 80%. Попитом користувалися квартири в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах. Найпопулярніші вулиці: Драгомирова, Пилипа Орлика, Предславинська, Олеся Гончара, Десятинна, а також пр. Голосіївський і Кловський узвіз. Покупці цікавилися квартирами як у нових сучасних будинках (від 2006 г.п.), так і в будинках сталінської споруди. Затребувана площа – 120-170 кв. м, вартість – 1900-3200 дол. за кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 5% ринку елітної нерухомості в травні. Попитом спостерігався на офісні приміщення відкритого типу біля зручних транспортних розв'язок в Солом'янському і Шевченківському районах Києва. Найзатребуваніша площа – 70-120 кв. м, ціна – 1700-2100 дол. за кв. м.

Будинки зайняли 15% ринку елітної нерухомості. Покупців цікавили будинки як під чистове оздоблення, так і з висококласним ремонтом в Обухівському районі та в межах Києва. Затребувана площа 170-250 кв. м, вартістю 800-1200 дол. за кв. м.

«Тривалі свята в травні знизили активність покупців, що позначилося на показниках капіталізації. Таке зниження традиційне для останнього місяця весни. У той же час, обсяг вкладених в ринок нерухомості в минулому місяці коштів, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, відчутно більший, що свідчить про ріст попиту на елітні об'єкти нерухомості в цьому році. У червні ми очікуємо ріст кількості угод. Основний інтерес покупців припадає на квартири і будинки», – зазначає Вікторія Барабаш, Генеральний директор агентства нерухомості Park Lane.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.