Попит на придбання будинків в Києві виріс

02.05.19, 09:01

Будинки в Києві купують поціновувачі комфортного життя в оточенні природи в поєднанні з динамічним ритмом мегаполісу. Ринок зараз активний, але стабільний в ціновому плані.

Попит
З початку весни інтерес до покупки будинків в межах столиці збільшився. З одного боку, це сезонна активізація, з іншого – попит вищий, ніж був у минулому році.

«Купівельна спроможність за останні кілька років покращилася. Людей, у яких є бажання і можливість купити будинок в Києві стало більше. До нас надходить багато заявок на підбір варіантів в різних районах міста», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Найпопулярніші запити серед покупців такі:
- піша доступність від водойми, бажано в якій можна купатися;
- недалеко від зеленої зони;
- можливість дістатися на власному авто в центр протягом 30 хвилин;
- район, який не планують забудовувати багатоповерховими будинками відповідно до Генплану Києва;
- площа 150-300 кв. м із земельною ділянкою 6-15 соток.

Пропозиція будинків в Києві
Будинок можна купити в різних районах міста. Найбільш різноманітна пропозиція в Солом'янському (Совки), Печерському (Царське село, Звіринець), Святошинський (Нивки), Голосіївському, Дарницькому районах.

У центральних районах в основному розташовані елітні будинки, побудовані з дорогих високоякісних матеріалів, з охороною, додатковими будівлями (будиночки для гостей, охорони) з басейнами, саунами і т.д.
У Святошинському, Солом'янському районах можна знайти більш доступні за ціною об'єкти. Це можуть бути будинки старої споруди або сучасні котеджі і особняки.

Ціни
Вартість будинку в центральних районах стартує станом на квітень 2019 року від 1,5 тис. дол./кв.м. В інших районах – від 800 дол./кв. м.

«За останній рік ціни на будинки в столиці практично не змінилися. Присутній помірний торг – до 10-15%», – говорить Вікторія Барабаш.

Як вигідно купити будинок в Києві
При виборі будинку важливо ознайомитися з широкою пропозицією об'єктів. В одному і тому ж районі можна знайти будинки різної вартості і з різними характеристиками. Бажано звертатися в професійні агентства нерухомості, які ознайомлять з найбільш вигідною і цікавою пропозицією, а також допоможуть оцінити всі «за» і «проти» того чи іншого об'єкта.

Фахівці також забезпечать безпеку угоди, перевіривши документи, і допоможуть з оформленням права власності.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»