Оренда в Києві в 1 кварталі 2019 року: житлова і комерційна нерухомість

01.04.19, 09:01

У 1 кварталі 2019 року оренда в Києві була активною і стабільною в ціновому плані. Попит з початком весни активізувався, орендарям були цікаві об'єкти в різних цінових сегментах.

Оренда квартири в Києві
Якщо говорити про найбільш популярні квартири для оренди в Києві, то за даними АН Park Lane, в 1 кв. року, це 2-кімнатні квартири студіо, площею 45-60 кв. м. Найбільший інтерес був до нових будинків в різних районах міста. Пропозиція поки задовольняє попит, але найбільш цікаві варіанти «йдуть» з ринку за лічені дні, а іноді й години. Це в основному або найбільш доступні за ціною квартири або житло з балансом ціна/якість.

Оренда квартири в Києві в 1 кварталі 2019 року в середньому коштувала склала 16 000-25 000 грн./міс. Ціни на квартири в центрі стартували від 18 000 грн./міс. в нових будинках і від 16 000 грн./міс. в історичних будинках. У спальних районах на Лівому і Правому березі – від 14 000 грн/міс.

Оренда будинку в Києві
Стартував вже і сезон оренди будинків в Києві. У січні і лютому ринок був досить пасивний, але вже на початку березня попит виріс в рази.

У 1 кварталі найбільш затребувані будинки для оренди були площею 170-300 кв. м. з земельною ділянкою 6-15 соток в Києві і у таких районах Київської області: Обухівський, Києво-Святошинський, Одеський напрямок.

Що стосується цін, то це 40 000 грн/міс. для столичної нерухомості і від 27 000 грн./міс. для будинків в передмістях Києва (включаючи райони Осокорки і Русанівські сади).

«Тим, хто хоче орендувати будинок на сезон варто поквапитися, хороша пропозиція швидко знаходить орендаря. Зараз можна вибрати гідні варіанти у всіх цінових сегментах, але вже через місяць пропозиція може скоротитися», – радить Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Оренда комерційної нерухомості в Києві
У 1 кварталі найчастіше орендували нежитлові фасадні приміщення для розміщення офісів, магазинів, салонів краси, SPA-салонів.

Найбільш затребувані площі при оренді комерційної нерухомості в Києві, за ціною від 40000 грн./міс.
Особливим попитом користуються приміщення в житлових комплексах. У них розміщуються відділення банків, компанії з надання різних послуг, офіси.

«Наявність постійного пулу відвідувачів, в даному випадку мешканців житлового комплексу, робить комерційну нерухомість на перших поверхах багатоповерхівок привабливою для орендарів. Пропозиція різноманітно і постійно поповнюється з введенням в експлуатацію нових будинків», – зазначає Вікторія Барабаш.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»