В червні 2016 р. обсяг коштів, вкладених в оренду елітної нерухомості Києва, склав 48 тис. 600 дол. США

01.07.16, 16:48

За даними аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у травні 2016 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць) склав 48 тис. 600 дол. США*, що більше за показники травня на 74%.

Частка договорів в елітному сегменті зайняла 2,8% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Витрати на оренду в елітному сегменті склали 19% від всієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами червня.

Квартири зайняли 48% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. Серед орендарів цієї категорії в червні попит був на квартири в Печерському і Шевченківському районах (вул. Тургенєвська, Артема, Кловський узвіз) в будинках від 2006 року побудови. Затребувані площі – 120-200 кв. м, вартістю 15-18 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд склав 30% ринку елітної нерухомості в червні. У цій категорії орендарів цікавили приміщення в Солом'янському і Шевченківському районах (вул. Жилянська, Льва Толстого, Чоколівський бульвар). Приміщення орендували під офіси закритого і відкритого типів, площею 100-250 кв. м за ціною 18-20 дол. кв. м/міс.

Також спостерігався попит на оренду складських приміщень, площею 1500-2000 кв. м за ціною 3,5-4 дол. кв. м/міс. в Шевченківському та Подільському районах.

Будинки зайняли 22% від усього обсягу договорів. Орендарів цікавили будинки в межах міста (Осокорки), а також в Обухівському (с. Козин) і Бориспільському (с. Вишеньки) районах. Найбільш затребувана площа – 200-350 кв. м, вартістю 8-14 дол. кв. м/міс.

«Червень був досить активним і продуктивним місяцем для ринку оренди елітних об'єктів нерухомості. Розпал літнього сезону, продовжує підігрівати інтерес до будинків, як в межах міста, так і в передмісті. Попитом продовжують користуватися нежитлові приміщення під офіси. Також вперше за довгий час затребуваними стали складські приміщення, що є позитивним сигналом про відновлення бізнес-активності в Києві», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом.

 

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»