У червні обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав 4 млн. дол. США

01.07.16, 15:48

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у червні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 4 млн. дол*.

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у червні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 4 млн. дол*.

Це на 11% нижче за показники травня. За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 4%. Частка капіталовкладень склала 16% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

У структурі ринку елітної нерухомості в червні квартири зайняли основну частку – 95%. Попитом користувалися квартири, переважно, в Печерському районі. Найбільш популярні вулиці: Шовковична, Коновальця (Щорса), бул. Марії Приймаченко (Лихачова). Також були продажі в Оболонському районі (пр. Героїв Сталінграда). Покупці цікавилися квартирами площею 120-230 кв. м, вартістю 2800-3100 дол. за кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 5% ринку елітної нерухомості в червні. Попитом користувалися приміщення з окремим входом біля зручних транспортних розв'язок в Печерському районі столиці (вул. Анрі Барбюса, бул. Лесі Українки). Найбільш затребувана площа – 120-150 кв. м, вартістю 1800-2000 дол. за кв. м.

«У червні ми спостерігали зниження інтересу до покупки заміських будинків. Це можна пояснити тим, що багато покупців прагнули завершити угоди до настання літнього сезону і це відбилося на показниках капіталізації. У той же час, попит на придбання елітних апартаментів і об'єктів нежитлового фонду залишається досить високим і, за нашими прогнозами, в найближчій перспективі ситуація кардинально не зміниться», – зазначає Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

 

 

Довідка про компанію:

 

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.