У жовтні обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав 4 млн. 560 тис. дол. США

01.11.16, 13:33

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у жовтні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 4 млн. 560 тис. дол *. Це на 36% вище показників вересня. Частка капіталовкладень склала 16,4% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 3,4%.

У структурі ринку елітної нерухомості в жовтні квартири зайняли основну частку – 60%. Покупців цікавили апартаменти в дореволюційних будинках і в будинках сучасної забудови, як з висококласним ремонтом, так і без нього. Затребувані райони – Печерський (вул. Городецького, Інститутська, Коновальця, Старонаводницька), Шевченківський (вул. Хрещатик), Голосіївський (вул. Саксаганського). Покупці цікавилися квартирами площею 100-250 кв. м. Вартість елітних квартир – 2000-5000 дол. за кв. м.

Будинки в жовтні зайняли частку 40%. Покупців цікавили будинки від 2008 року спорудження в Києво-Святошинському, Обухівському районах, повністю готові до комфортного проживання і з прибудинковою територією 4-25 соток. Найбільшим попитом користувалися будинки недалеко від лісів, водойм в закритих котеджних містечках з високим рівнем безпеки. Затребувана площа – від 300 до 600 кв. м. Вартість – 1400-1700 дол./кв. м.

«У структурі операцій традиційно найбільшу частку займають елітні апартаменти в центрі Києва. Купують квартири, як для проживання, так і для подальшої здачі в оренду. Також не знижується інтерес і до покупки будинків, повністю готових до проживання», – зазначає Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.


Довідка про компанію:

Агентство нерухомості Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»