У вересні 2016 року обсяг коштів, вкладених в оренду елітної нерухомості Києва, склав 62 тис. 600 дол. США

01.10.16, 11:09

За даними аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у вересні  2016 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць) склав 62 тис. 600 дол. США*, що вище за показники серпня на 16%.

Витрати на оренду в елітному сегменті склали 20% від всієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами вересня. Частка угод в елітному сегменті зайняла 4% від усіх договорів оренди, підписаних впродовж місяця.

Квартири зайняли 50% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. У орендарів цієї категорії у вересні попит мали квартири з висококласним ремонтом в нових будинках в Печерському (вул. Драгомирова, Звіринецька, Коновальця) районі. Затребувані площі – 120-200 кв. м, вартістю 17-25 дол. за кв.м/місяць.

Нежитловий фонд зайняв частку 35%. Орендарів цікавили приміщення під офіси – як в бізнес-центрах, так і в нежитловому фонді в Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах. Популярні вулиці: Саксаганського, Коновальця, Хмельницького. Затребувана площа – 110-130 кв. м. Ціна в БЦ – 42-45 дол. за кв. м/місяць, в нежитловому фонді – близько 25 дол. за кв.м/місяць.

Будинки зайняли 15% від всього ринку оренди елітної нерухомості у вересні. Попит припав на будинки готові до комфортного проживання, розташовані в с. Козин в Обухівському районі. Затребувана площа будинків – близько 400 кв. м із земельною ділянкою близько 50 соток. Ціна – 10-12 дол. за кв. м/міс.

«У вересні на структуру договорів вплинув початок бізнес-сезону, тому ми спостерігали ріст попиту на офісні приміщення. Також, незважаючи, на кінець літа, як і раніше, є попит на довгострокову оренду будинків. Наші прогнози на осінь залишаються оптимістичними, активність орендарів збережеться», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

 

*Розрахунок проводився у національній валюті за усередненим або фіксованим курсом


Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстроване в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»