В січні 2016 р. обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 16 тис. 272 дол. США

01.02.16, 15:57

За даними аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у січні 2016 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США в місяць) склав 16 тис. 272 ​​дол. США*. Це на 5% нижче за показники грудня.

Частка угод в елітному сегменті зайняла 4% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Витрати на оренду в елітному сегменті склали 20% від усієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами січня.

Квартири зайняли 60% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В орендарів даної категорії в січні попитом користувалися апартаменти в нових будинках (від 2013 року забудови) з ремонтом у центральній частині Голосіївського та Шевченківського районів. Затребувані площі – 80-130 кв.м за ціною від 15 до 18 дол. за кв.м/місяць.

Нежитловий фонд склав 10% ринку елітної нерухомості в січні. У цій категорії орендарів цікавили офісні приміщення відкритого типу, з фасадною групою, зручною транспортною розв'язкою в Дніпровському районі. Популярними були офіси на перших поверхах у нових будинках площею близько 180 кв.м. Орендна ставка таких пропозицій склала від 10 до 12 дол. за кв.м/місяць.

Будинки зайняли 30% ринку оренди елітної нерухомості. Тут користувалися попитом сучасні будинки в межах міста (Печерський, Солом'янський райони) з прибудинковою територією 6-12 соток, з висококласним ремонтом, готові для проживання. Вартість таких пропозицій склала 9-13 дол. США / кв.м.

«Попри тривалі новорічні канікули, в сегменті оренди елітної нерухомості в січні було досить багато запитів зі сторони орендарів. Стабільним попитом користуються апартаменти в нових будинках, комерційні приміщення біля зручних транспортних розв'язок і приватні будинки, розташовані в межах міста. В незалежності від профілю об'єкта, орендарів цікавить пропозиція з якісним ремонтом. У лютому ми очікуємо на активізацію попиту, при цьому суттєвої зміни орендних ставок не прогнозуємо», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»