Купівля квартири в Києві для здачі в оренду

03.12.18, 10:55

Сьогодні на ринку нерухомості Києва від 8 до 15% покупців розглядають придбання квартири як вкладення в нерухомість, яке може приносити істотний пасивний дохід.

Найбільш рентабельні квартири
Один з найвигідніших варіантів – це купити квартиру в історичному, культурному центрі Києва, як в будинках початку 20-століття, які унікальні своєю архітектурою, художніми рішеннями фасадів, парадних, сходів, так і в «сталінках», які відрізняються довговічністю і міцністю споруди і комунікацій.

Окремої уваги в інвестиційному плані заслуговують об'єкти в нових, побудованих після 2000 року будинках, в сучасних житлових комплексах з високими якісними характеристиками в центральній частині Києва.

Такі фактори, як закрита територія, охорона, зелений двір і достатня кількість паркувальних місць, зручне транспортне сполучення – це все те, що впливає як на вартість самого об'єкта, так і на вартість оренди.
Орендарі, які цікавляться центром і прилеглими до нього районами внутрішньо готові до високої цінової планки оренди. В основному розраховують орендувати житло в центрі Києва бізнесмени, іноземні фахівці, працівники посольств і зарубіжних корпорацій.

Для них важлива також інфраструктура поруч з будинком або комплексом, хороші видові характеристики квартири, її розташування в будинку (середні поверхи або поверхи з панорамним видом), близькість знакових об'єктів культури, парків, скверів, спортклубів тощо

У центрі Києва орендарями найбільш затребувані 1-кімнатні квартири площею 45-60 кв. м, 2-кімнатні площею 55-80 кв. м, тому для придбання краще вибирати саме таке житло. Бюджет для покупки такої квартири стартує від 85-90 тис. дол.

Не меншим попитом користуються райони, наближені до центру, і спальні райони, як на Правому, так і на Лівому березі. При виборі орендар найчастіше орієнтується на близькість об'єкта оренди до місця роботи, а також наявність інфраструктури для всієї родини: дитячий сад, школа, центри дозвілля і т.д. Бюджет для покупки 1-кімнатні квартири на Осокорках, Позняках може стартувати від 50-60 тис. дол., 2-кімнатної від 70 тис. дол.

Термін окупності квартири в Києві для подальшої здачі в оренду
Якщо розглядати орендні ставки в центрі і на масивах, то в центрі вони стартують від 600-700 дол./міс. за однокімнатну, 700-1000 дол./міс. за двокімнатну, від 800 дол./міс. за трикімнатну квартиру. Звичайно, велике значення має рівень ремонту та інтер'єру в квартирі.

Орендні ставки в спальному районі в середньому нижче на 10-20%. Що стосується терміну окупності, то в середньому це 10-12 років.
  
«Придбання нерухомості сьогодні – хороша альтернатива банківським депозитом. В умовах нестабільності фінансової сфери, нерухомість залишається надійним способом заощадження та примноження коштів. У той же час ліквідні об'єкти при необхідності можна вигідно і швидко продати», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»