У квітні обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав 8 млн. 489 тис. дол. США

01.05.16, 12:40

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), у квітні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 8 млн. 489 тис. дол*. Це на 15% вище результатів квітня 2015 року.

За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості угод склала 7%. Частка капіталовкладень склала 25% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

У структурі ринку елітної нерухомості в березні квартири зайняли основну частку 75%. Найбільший попит спостерігався на квартири в Печерському (вул. Драгомирова, Патріса Лумумби, Кловський узвіз, Панаса Мирного, Лютеранська, Звіринецька); Шевченківському (вул. Пушкінська, Богдана Хмельницького, Десятинна); Подільському (вул. Воздвиженська); Дніпровському (вул. Раїси Окіпної, Шумського) і Солом'янському (вул. Солом'янська) районах. Квартири з ремонтом і без нього купувалися як в нових житлових комплексах, так і в дореволюційних будинках. Затребувана площа – 100-250 кв. м, вартістю 1700-2800 дол. за кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 10% ринку елітної нерухомості в березні. Попитом користувалися офісні приміщення в Печерському районі Києва, на бул. Лесі Українки та вул. Івана Мазепи, площею 80-150 кв. м, вартістю 2800-3900 дол. за кв. м.

Будинки зайняли 15% ринку елітної нерухомості. Покупців цікавили об'єкти з висококласним ремонтом в Обухівському та Васильківському районах, площею 200-400 кв. м з басейном і прибудинковою територією близько 20 соток, вартістю 1300-1600 дол. за кв. м.

«У квітні ми спостерігали суттєве пожвавлення попиту на елітні об'єкти нерухомості з боку покупців, що позитивно відбилося на обсязі капіталізації. Крім традиційного інтересу до придбання апартаментів, виріс сезонний попит і на покупку будинків. У травні можливе зменшення обсягу капіталізації, пов'язане з тривалими святами на початку місяця», – ділиться спостереженнями і прогнозами Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»