В січні обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав 1 млн. 950 тис. дол. США

01.02.16, 16:03

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у січні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 1 млн. 950 тис. дол*. Це на 59% нижче за результати грудня.

За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 3%. Частка капіталовкладень склала 33% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості впродовж місяця.

«Суттєве зниження рівня капіталізації в січні пояснюється тривалим відпускним періодом і новорічними святами. У цей період питанням придбання нерухомості займається невеликий відсоток покупців. У цей час переважно відбуваються угоди, які не встигли оформити у грудні», – коментує дані Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

В структурі ринку елітної нерухомості в січні квартири зайняли основну частку – 70%. Найбільшим попитом користувалися квартири в нових будинках у Печерському та Оболонському районах, площею 120-150 кв. м. На Печерську купували апартаменти з ремонтом на бул. Лесі Українки, вул. Московській, вартістю 2900-3400 дол./кв. м. В Оболонському районі – на пр. Героїв Сталінграду, вул. Лайоша Гавро з ремонтом, за ціною 1500-2200 дол./кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 15% ринку елітної нерухомості в січні. Тут покупцям були цікаві приміщення з вітринами під магазини на фасаді вулиці, як правило, з двома входами і біля зручної транспортної розв'язки. Популярні райони – Подільський та Оболонський. Площа таких приміщень становила 150-180 кв., ціна 2300-2550 доларів за кв.м.

Будинки зайняли 15% ринку елітної нерухомості в січні. Найпопулярнішим серед покупців був Києво-Святошинський район. Найбільш затребувана площа будинків – 200-300 кв.м з будівельною готовністю 90-100% і з земельною ділянкою близько 10-14 соток.

«Незважаючи на курсові коливання, ціни на елітне житло залишаються стабільними. Торг проводиться в стандартному діапазоні 10-18%. Ми відзначаємо велику кількість звернень у нашу компанію. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість бажаючих купити нерухомість значно збільшилася, тому ми очікуємо активізацію ринку в лютому», – каже Вікторія Барабаш.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до Корпорації First Realty Group, зареєстровано в Україні в 2006 р

На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»