У березні 2017 року обсяг коштів, вкладених в оренду елітної нерухомості Києва, склав 45 тис. 647 дол. США

01.04.17, 10:01

За оцінками агентства нерухомості Park Lane (м. Київ), в березні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 45 тис. дол. США*, що нижче за показники лютого 2017 року на 17%.

Витрати на оренду в елітному сегменті склали 18% від всієї суми витрат на оренду за результатами березня. Частка елітного сегменту – 3,3% від усіх операцій з оренди нерухомості, проведених впродовж місяця.

Квартири у структурі попиту зайняли 50%. Серед орендарів цієї категорії в березні попит мали квартири в будинках початку XX століття, а також в новобудовах в Печерському (вул. Шота Руставелі, Велика Васильківська, Старонаводницька, бул. Лесі Українки) та Шевченківському (вул. Стрілецька, Золотоворітська) районах . Також виріс попит на оренду квартир в нових будинках мікрорайону Лук'янівка (вул. Коперніка, Білоруська). В цьому випадку орендарів приваблювало те, що квартири здавали вперше з новим якісним ремонтом. Найпопулярніший запит орендарів – квартири площею 150-200 кв. м, вартістю 18-27 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд у структурі попиту склав 40%. Орендарів цікавили офіси в Печерському (вул. Круглоуніверситетська, Козловського, Бессарабська площа) і Подільському (вул. Верхній і Нижній Вал, Почайнинська) районах, площею 150-900 кв. м. Ціна склала 12-20 дол. кв. м/місяць. При цьому, чим більша площа орендованого приміщення, тим нижчою була вартість квадратного метру оренди.

На будинки припало 10% попиту. Орендарів цікавили об'єкти в Києво-Святошинському і Броварському районах, площею близько 300-350 кв. м з ділянкою 10-12 соток за ціною 10-13 дол. кв. м/міс. У зв'язку з початком сезону річної оренди заміської нерухомості, найбільший попит спостерігався на будинки з басейном або розташовані поблизу водойм.

«У березні орендарі цікавилися квартирами в новобудовах в районах наближених до центру Києва. В цьому випадку їх приваблювала можливість орендувати квартиру з висококласним ремонтом в нових будинках, де ніхто раніше до цього не проживав. Початок літньої оренди заміської нерухомості також позначився на структурі запитів орендарів у березні. Наявність басейну або водойми поблизу було вагомим аргументом при виборі того чи іншого будинку», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

*За усередненим курсом продажу доларів США у звітному періоді

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстроване в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»