Архітектурний символ на Либідській зроблять частиною ТРЦ

21.11.17, 10:50

Відома будівля з «літаючою тарілкою», що належить Інституту наукової-технічної експертизи та інформації (УкрІНТЕІ) та розташована біля станції метро «Либідська», стала об'єктом розбрату між киянами і компанією-забудовником.

Безпосередньо впритул до корпусу інституту почалося будівництво ТРЦ, при якому конференц-зал у вигляді тарілки може бути перетворений в черговий комерційний об'єкт.

У серпні 2017 року частка будівлі інституту (близько 6,2 тис. кв. м) Фонд держмайна передав на 50 років в оренду компанії-забудовнику ТРЦ. В обмін забудовник зобов'язаний реконструювати 16-поверхову будівлю інституту і облаштувати в ньому перший в Україні інтерактивний музей науки для дітей і молоді.

Згідно з проектом майбутнього ТРЦ (площа 122 тис. кв. м), «тарілку» і частину інституту впишуть в проект нового торгового комплексу. Відкриття ТРЦ заплановане на листопад 2018 року. До цього ж часу закінчать реконструкцію висотної будівлі і облаштування музею. Вартість цих робіт оцінюється в 150 млн. грн.

Як запевняють в Міністерстві освіти, реконструкція врятує унікальний об'єкт від руйнування, який довгий час знаходився в занедбаному стані через відсутність фінансування.
 

Джерело: 100realty.ua

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»