Кияни зможуть вибирати постачальника електроенергії

16.11.17, 11:47

ПАТ «Київенерго» прийняло рішення про реорганізацію компанії шляхом створення ЗАТ «ДТЕК Київські електромережі» і ТОВ «Київська енергопостачальна компанія».

Таке рішення прийнято 13 листопада на загальних зборах акціонерів, передає прес-служба компанії.

«Дані зміни – невід'ємна частина розпочатої реформи енергетики України відповідно до європейських стандартів, які передбачають можливість вибору клієнтами компанії-постачальника електроенергії. ЗАТ «ДТЕК Київські електромережі» відповідатиме за експлуатацію електромереж, ТОВ «Київська енергопостачальна компанія» – за поставки електроенергії кінцевим споживачам. У наступному році почнеться кампанія з укладення договорів нових операторів столичної електроенергетики з клієнтами, про що всі клієнти будуть попереджені заздалегідь», – зазначив Олександр Фоменко, генеральний директор ПАТ «Київенерго».

У компанії стверджують, що створення нових підприємств ніяк не вплине на обсяг прав і обов'язків за договорами на управління комунальним майном, укладеним між міською владою Києва і ПАТ «Київенерго». Право власності громади Києва на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод «Енергія», теплові мережі та інші об'єкти залишається непорушним.

Джерело: 100realty.ua

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»