В грудні 2016 року обсяг коштів, вкладених в оренду елітної нерухомості Києва, склав 40 тис. дол. США

01.01.17, 12:30

За даними аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane (м.Київ), у грудні 2016 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць) склав 40 тис. дол. США*, що нижче за показники листопада на 41%.

Витрати на оренду в елітному сегменті склали 16% від всієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами грудня. Частка угод в елітному сегменті склала 3,5% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця.

Квартири зайняли 20% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В орендарів цієї категорії в грудні попитом користувалися квартири в Печерському і Шевченківському районах, площею 150-200 кв. м, вартістю 18-25 дол. за кв.м/місяць.

Нежитловий фонд зайняв частку 60%. Орендарів цікавили приміщення під офіси, представництва, магазини в Печерському, Шевченківському, Солом'янському, Голосіївському районах. Популярні вулиці: Олеся Гончара, Велика Васильківська, Липківського, бул. Шевченка. Ціна приміщень в районах наближених до центруч та в центрі склала 16-27 дол. кв.м/місяць, у віддаленіших районах – 11-13 дол. кв.м/місяць. Затребувана площа приміщень – 70-300 кв. м.

Будинки зайняли 20% від всього ринку оренди елітної нерухомості в грудні. Попит припав на будинки готові до комфортного проживання, розташовані в Києво-Святошинському районі області. Затребувана площа будинків – близько 200 кв. м, за ціною 8-12 дол. кв.м/міс.

«У грудні ринок елітної оренди був представлений усіма видами нерухомості: квартирами, заміськими будинками і нежитловими приміщеннями. Орендарів квартир, як і раніше, цікавлять апартаменти в центральних районах столиці, а тих, хто хоче жити за містом – будинки в Києво-Святошинському районі. Лідируюча частка нежитлового фонду є свідченням того, що в грудні знайшлися відповідні варіанти і реалізувалися запити орендарів, які шукали площі для відкриття, переїзду або розширення свого бізнесу», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

 

*Розрахунок проводився у національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

АН Park Lane, що входить до складу Корпорації First Realty Group, зареєстроване в Україні в 2006 р. На сьогоднішній день функціонує 6 офісів компанії, з якими співпрацюють близько 400 професійних ріелторів.

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»